Spøkelsesbygningen

Som en diskret skygge. Man legger nærmest ikke merke til den der den står, sentralt langs trolleybussens akse nær parken og holdeplassen Alameda. Plaza San Blas med sin kirke bygget i kolonitiden ligger rett ved siden av.

Slik ruver denne mørke futuristiske femtitallsbygningen med innslåtte glass i sentrum av Quito. Hva er dens historie? En gang var den kanskje et ambisiøst prosjekt hvor finansmenn som byttet penger seg i mellom trakk i trådene. Kanskje tryllet de så med pengene at de og deres eiermenn forsvant fullstendig fra jordens overflate?

Men nå har den stått der ensom og forlatt i mange år, med sitt hevngjerrige og dystre utseende. De som får øye på den skjønner det er best å gå forbi.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>